Sayfalar

23 Ağustos 2011 Salı

Chelsea Farmers Market/La Pizzeria

Pazartesi akşam yemeğimizi bir değişiklik yaparak dışarıda yemeye karar verdik. (evet değişiklik yaparak çünkü haftaiçleri güzel güzel ev yemekleri pişiriyorum, onları yiyoruz:)) Ozanın işinin az da olsa erken bitmesini fırsat bilerek Chelsea Farmers'a doğru yürüdük. Hava Londra şartlarında mükemmel ve Chelsea Farmers da evimize baya yakın olduğundan ağlayıp sızlanmadım tabiki yürüme fikrini duyunca!

Chelsea Farmers, buraya geldiğimden beri gördüğüm yerler düşünülecek olursa en sevdiklerimden.


'Kings Road' üzerinde yer alan 'Heals' mağzasının köşesinden sola döndüğünüzde sağ tarafınızda yer alıyor. Hava güzelse özellikle haftasonuysa, tıklım tıklım oluyor. Insanlar özellikle 'Pimms' (<3) içerek az görmekte oldukları güneşin tadını çıkartmak istiyorlar sanırım.
 
İçinde Nail boutique, Pet Pavillion, Organic Supermarket, Tabacco&Bookstore gibi değişik dükkanları ve çeşitli restoranları içinde barındırıyor. Detaylı bilgiye aşağıdaki adresten de ulaşılabilir:

http://www.chelseafarmersmarket.co.uk/

Biz bu sefer içki içmekten çok güzelce yemek yiyip karnımızı doyurma fikri ile gittiğimizden tercihimizi 'La Pizzeria' adlı italyan restoranından yana kullandık.



Lezzetli yemeklerinin yanında Türk asıllı sahibi 'Aziz'de bizi oraya çeken sebeplerden biri tabiki. Hava koşullarına göre içeride ve dışarıda oturma imkanı bulunuyor ancak tek kötü tarafı kredi kartı kullanılamıyor, sadece nakit çalışıyor!



Biz açılışı Ozanın favorisi 'Burrata' peyniri ve buz gibi bir 'Domaines Ott' ile yaptık. Daha ana yemeklerimiz gelmeden ben doymuştum bile tabiki!



Ana yemek olarak ortaya bir pizza ve makarna söyleyip paylaşmaya karar verdik. Ben her zaman olduğu gibi 'Prosciutto e Funghi' pizzadan yana tercihimi kullanırken, Ozan yine kıskandıran bir seçim olan 'Bucatini'yi sipariş etti! (Pınar yanımızda olsa ruhunu teslim eder 5 tabak falan yerdi eminim!)


Yemek sonunda ne mi oldu? Biz en sevdiğimiz aktivitemiz olan market alışverişine doğru yol alırken, Ozanın makarnası midemizde, benim pizzam ise yarın öğlen tüketilmek üzere paketlenmiş bir şekilde elimizdeydi!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.